Ki-punt Verbinding

De Ki-punt Verbinding verbindt je gemakkelijker, meer van nature met je eigen ki-punt, jouw krachtpunt.

Het ki-punt vormt het diepste aspect van je eerste chakra of stuitchakra, dat ook vaak kortweg je aarding wordt genoemd. Je stuitchakra loopt van je stuitje naar je ki-punt. Je ki-punt is dus het deel van je aarding dat het meest diep in je lichaam zit.

Als je goed verbonden bent met je ki-punt, sta je in je eigen kracht en maak je optimaal verbinding met de Aarde en je diepere voelen.
Sta je niet in verbinding met je ki-punt, dan sta je niet volledig in verbinding met jezelf en daardoor niet volledig in je eigen kracht. Je aardt dan niet volledig.

De man/vrouw balans in het ki-punt was in de kosmische nacht niet volledig in balans.
De Ki-punt Verbinding zorgt voor een optimale man/vrouw balans in jouw krachtpunt.

Betekenis ki-punt

Het ki-punt betekent letterlijk krachtpunt. Ki is het Japanse woord voor kracht.
Soms wordt het ki-punt ook wel eens chi-punt genoemd, naar het Chinese woord voor kracht ‘chi’.

Locatie ki-punt

Meestal wordt aangegeven dat het ki-punt zo’n twee vingers breed (± vier centimeter) onder je navel ligt, dus tussen je navel en je schaamstreek, maar proefjes laten zien dat dat niet zo is.

Je bent namelijk sterker als je je richt op het punt dat vier centimeter achter de navel ligt, dus richting de ruggengraat, in plaats van vier centimeter onder de navel, richting schaamstreek.

Het ki-punt, je krachtpunt, zit dus op navelhoogte maar dan zo’n vier centimeter, ‘onder’ je navel richting je wervelkolom.

De verwarring over de locatie van het ki-punt in het lichaam heeft de volgende achtergrond.
Monniken hebben ooit het ki-punt ontdekt. Deze monniken mediteerden liggend en dan is twee vingers ‘onder je navel’ een plek onder je navel, dieper je buik in.

Gevoelsmatig is het ook begrijpelijk dat je navel, de plaats van je navelstreng, jouw levenskoord tijdens je baarmoedertijd, je krachtpunt en je zwaartepunt is.

In je kracht staan

Als je in je ki-punt staat, kom je totaal anders over dan wanneer je er niet in staat.

Geef je bijvoorbeeld een presentatie, terwijl je in je ki-punt staat, dan komt wat je vertelt veel natuurlijker over. Op zich logisch want je vertelt het verhaal dan veel meer vanuit je gevoel dan vanuit je hoofd. Je straalt dan een natuurlijke kracht uit.

Echte leiders zijn ook van nature goed met hun ki-punt verbonden, waardoor anderen beter naar hen luisteren.
Je staat ook letterlijk meer in je kracht als je in je ki-punt staat.

Er bestaan bijvoorbeeld You Tube filmpjes waarin één oudere man het opneemt tegen 20 mannen in de kracht van hun leven. De oudere man trekt daarbij aan een zijde van een touw en de 20 jonge mannen aan de andere kant.
Omdat de oudere man zich er helemaal op heeft toegelegd om in zijn ki-punt te staan, is hij door de 20 jonge mannen niet van zijn plaats te krijgen.

De volgende ervaring met twee bijna volwassen zonen is heel beeldend.

De zonen werd gevraagd: Kun je samen je moeder optillen?
Het antwoord kon niet duidelijker: ‘Ja, natuurlijk.’ met zo’n gevoel erbij ‘Dacht je soms van niet?’.
Beiden gingen ze aan weerszijde van hun moeder staan en tilden haar alsof het een veertje was onder haar oksels op.

Daarna ging hun moeder in haar ki-punt staan en richtte ze ook haar aandacht onder haar voeten, verbond zich zo met de Aarde. De jongens werd gevraagd om haar nogmaals op dezelfde manier op te tillen, wat deze keer slechts met veel moeite lukte.

Bijzonder, want hun moeder was in die ene minuut echt niet zwaarder geworden.

Man/vrouw balans ki-punt

De Ki-punt Verbinding werkt primair op het ki-punt, het diepste aspect van je eerste chakra of stuitchakra, dat ook vaak kortweg je aarding wordt genoemd. Het geeft dit chakra een kosmische dag werking.

Door in je ki-punt te gaan staan, dus door in je kracht te gaan staan, wordt je zowel optimaal met Moeder Aarde als met je diepere voelen verbonden.
Je wordt dus zo goed mogelijk met twee vrouwelijke aspecten verbonden door naar die plek in je lichaam te gaan waar je in je baarmoedertijd via de navelstreng gevoed bent.

Door naar deze plek in je lichaam te gaan, sta je in je kracht en dat geeft een gevoel van veiligheid, van zekerheid. Dus door naar een plek in je lichaam te gaan met twee bij uitstek vrouwelijke aspecten, ga je in je kracht staan, een mannelijk aspect.

Het ki-punt is dus duidelijk een punt waar mannelijke en vrouwelijke kracht met elkaar verenigd worden. In de kosmische nacht was deze vereniging van de mannelijke en vrouwelijke kracht echter niet helemaal in balans, namelijk 60:40 in het voordeel van de mannelijke kracht.
Hierdoor was deze kracht niet volledig met het voelen verbonden, waardoor die sneller overheersend werd.

Door de Ki-punt verbinding wordt deze balans tussen de mannelijke en vrouwelijke kracht 50:50, dus helemaal gelijkelijk verdeeld en daarmee geoptimaliseerd.
Deze verandering in het ki-punt is in lijn met de spelregels van de kosmische dag.

De kracht die je daardoor uitstraalt als je in je ki-punt staat, is dan ook een kracht die volkomen in balans is, die een volkomen evenwicht heeft tussen mannelijke en vrouwelijke aspecten.

Effecten Ki-punt Verbinding

De Ki-punt Verbinding geeft je een kosmische dag verbinding met je ki-punt.
Dat geeft een aantal effecten:
 

  • Je wordt bewuster met je ki-punt verbonden
  • Je ervaart je aarding bewuster
  • Je gaat dieper ademen
  • Je gaat bewuster door processen
  • Je leeft minder over gevoelens heen
  • Je kunt gevoelens beter en duidelijker voelen
  • Je gevoelens voelen sprookjesachtiger aan
  • Je leeft je gevoelens meer

Je gevoelens leven

Door de Ki-punt Verbinding leef je je gevoelens meer. Je gaat zuiverder met je gevoel om en geeft je gevoel meer de ruimte.

Door een beter en dieper contact met je gevoel, neig je er minder toe om je gevoelens aan te passen vanuit conventies of verwachtingspatronen.
Je durft meer je gevoel te leven, ook als je je gevoel niet helemaal begrijpt.

Je gevoel krijgt dus meer bestaansrecht en wordt minder door jezelf beoordeeld.

Voor wie?

De Ki-punt Verbinding is voor iedereen een belangrijke Verbinding, die je dieper met je eigen kracht en voelen verbindt.

Over levens heen

Deze Verbinding werkt ook over levens heen.
Lees meer: Over levens heen

Ervaringen

Lees meer over de ervaringen met de Ki-punt Verbinding

Traject

De Ki-punt Verbinding maakt deel uit van het Kosmische dag mens Traject.

Waarde

De waarde van de Ki-punt Verbinding bedraagt € 140,-.