Wholistische bewegingsoefeningen ©

Wholistische bewegingsoefeningen zijn kosmische dag bewegingsoefeningen die geleid ontwikkeld zijn door Bas en Maria van Woelderen van het Wholism Project.
De eerste Wholistische bewegingsoefening, Basisoefening 1, is in februari 2017 op de website van het Wholism Project geïntroduceerd.

Wholistische bewegingsoefeningen:

  • versterken het contact met je lichaam en je gevoel
  • werken ontwikkeling bevorderend
  • helpen je om vastgezette gevoelens weer los te maken en te verwerken
  • werken vitaliserend, laten je energie beter stromen
  • versnellen je stofwisseling, waardoor je desgewenst gemakkelijker gewicht kunt verliezen
  • maken je lichaam soepeler en versterken je spieren

Transmuterend

Wholistische bewegingsoefeningen werken transmuterend, als je minimaal één behandeling van het Wholism Project ontvangen hebt en je de betreffende bewegingsoefening tijdens één van de Introductiedagen hebt geleerd.
Je hoeft zelf niets te transmuteren tijdens de oefening, dat gebeurt vanzelf tijdens de verschillende onderdelen van deze bewegingsoefeningen.

Bewegen en doorvoelen

De oefeningen worden voornamelijk liggend en zittend gedaan, omdat je dan het meest in contact blijft met je gevoel.

Door de bewegingen in contact met je gevoel te doen, kunnen er oude vastgezette gevoelens omhoog komen die door de bewegingen worden aangeraakt en losgemaakt.
Door het doorvoelen en verwerken van de gevoelens die vastgezet waren in je lichaam, gaat je energie beter stromen.

Tijdens de oefeningen zijn er momenten ingebouwd om weerstanden en onderdrukte gevoelens te doorvoelen. Je hoeft daarbij niet te begrijpen of te weten om welk gevoel het gaat, het is voldoende om je ervoor open te stellen en het door je systeem te laten gaan.
In de beschrijving van de oefeningen wordt duidelijk aangegeven hoe je dat kunt doen.

Basisoefening 1

Basisoefening 1 is de eerste Wholistische bewegingsoefening.
Door elke dag Basisoefening 1 te doen, verbind je je beter met je lichaam en je gevoel, en train je tegelijkertijd je spieren. Basisoefening 1 vormt daardoor een prachtige combinatie van bewegen en voelen, die weldadig aanvoelt.

Lees meer:
Basisoefening 1
Ervaringen met Basisoefening 1

Voor wie?

Wholistische bewegingsoefeningen zijn geschikt voor iedereen die graag in contact met zijn of haar gevoel beweegt.
De bewegingsoefeningen zijn ook geschikt voor oudere mensen, mensen die zichzelf niet sportief vinden en mensen met een fysieke handicap.

Vanaf 16 jaar

De minimum leeftijd om de Wholistische bewegingsoefeningen te kunnen doen is 16 jaar.
De Wholistische bewegingsoefeningen zijn niet geschikt voor kinderen, jonger dan 16 jaar.

Introductiedag

Om een Wholistische bewegingsoefening te kunnen leren, neem je deel aan een speciale Introductiedag voor de betreffende oefening. Tijdens deze introductiedag ontvang je uitgebreide instructies en leer je de verschillende bewegingen en de opbouw van de oefening.

Om aan een Introductiedag te kunnen deelnemen, is het noodzakelijk om minimaal één behandeling van het Wholism Project te hebben ontvangen.

Tijdens de Introductiedag ontvang je de speciale impuls voor de betreffende Wholistische bewegingsoefening. Door deze impuls krijgt de oefening voor jou haar bijzondere energetische uitwerking.


Na de Introductiedag ontvang je de beschrijvingen voor de uitvoering van de betreffende Wholistische bewegingsoefening, zodat je daar thuis verder mee kunt oefenen.
Het is ook mogelijk om daarna vervolglessen te volgen bij speciaal daarvoor opgeleide Wholistic Partners.

Lees meer:
Introductiedag Basisoefening 1
Ervaringen Introductiedag Basisoefening 1

Praktische uitvoering bewegingsoefeningen

Je kunt de Wholistische bewegingsoefeningen thuis doen, bij voorkeur op een fitnessmat.
Het is mogelijk om de oefening op een tweepersoonsmatras te doen, maar de oefening werkt sterker als je die op een stevige ondergrond doet.

Contact met je lichaam en je gevoel
Je maakt het beste contact met je lichaam en je gevoel als je daarbij geen kleding of zo min mogelijk kleding draagt.

Als je daarvoor in de gelegenheid bent en het is niet te koud in je (slaap)kamer, probeer dan eens hoe het voelt om de oefening naakt te doen. Je maakt dan het meest contact met jezelf, wat de uitwerking van de oefening ten goede komt.
 

Kledingkeuze
Als je kleding draagt tijdens de oefening, kies dan dunne en soepele kleding van natuurlijk materiaal zoals katoen of viscose, en geen kleding van afsluitende kunststof zoals polyester.
Als het niet te koud is kun je het beste een mouwloos hemdje en een korte broek dragen.
Hoe meer contact met je lichaam tijdens de oefening, hoe beter.

Geen vervanging van behandelingen en Verbindingen

Wholistische bewegingsoefeningen kunnen je onder andere helpen om onverwerkte gevoelens die in het lichaam zijn vastgezet, los te maken, te doorvoelen en te verwerken.


De oefeningen kunnen de werking van behandelingen niet vervangen, omdat zij geen blokkades oplossen of ontwikkelingspaden geven om bepaalde problematiek op te lossen.

Wholistische bewegingsoefeningen werken wel aanvullend op het ontwikkelingsproces dat je met behandelingen aangaat en met Verbindingen ondersteunt.
 

Naast de behandelingen en Verbindingen vormen de Wholistische bewegingsoefeningen een belangrijke peiler van de mogelijkheden van het Wholism Project.

Wholistische bewegingsoefeningen hebben hun eigen unieke werking, die onmisbaar is als je jezelf werkelijk integraal wilt ontwikkelen en je steeds dieper met jezelf wilt verbinden.

De combinatie van de speciale energetische werking van deze bewegingsoefeningen en het gevoelsmatige contact met je lichaam maakt het mogelijk om vastgezette gevoelens in je lichaam los te maken en je energie beter te laten stromen.

Copyright

De Wholistische bewegingsoefeningen zijn geleid ontwikkeld door Bas en Maria van Woelderen van het Wholism Project.  

Het is niet toegestaan om zonder toestemming van het Wholism Project te gaan lesgeven in deze oefeningen, of de oefeningen zonder toestemming te gebruiken in een therapeutische praktijk.
Het is van wezenlijk belang dat de oefeningen op een juiste wijze worden overgebracht en begeleid.
Alleen speciaal hiervoor opgeleide Wholistic Partners kunnen lessen of individuele consulten geven in Wholistische bewegingsoefeningen.

Elke Wholistische Bewegingsoefening krijgt haar volledige transmuterende en energetische uitwerking nadat de betreffende oefening tijdens een speciale Introductiedag van het Wholism Project is geleerd.

De naam Wholistische bewegingsoefeningen is een geregistreerd handelsmerk en mag niet voor andere bewegingsoefeningen of andere doeleinden gebruikt worden.

Basisoefeningen en specifieke bewegingsoefeningen

De Wholistische bewegingsoefeningen van het Wholism Project bestaan uit een aantal Basisoefeningen en een aantal specifieke bewegingsoefeningen die elk een eigen werking hebben.
Je kunt de specifieke bewegingsoefeningen alleen doen nadat je eerder op de dag al een keer de Basisoefening hebt gedaan.

Basisoefening 1 is in februari 2017 geïntroduceerd.
De eerste specifieke bewegingsoefening zal naar verwachting eind 2017 geïntroduceerd worden.

Toekomstige Basisoefeningen

Het Wholism Project zal in de komende jaren een aantal Basisoefeningen gaan introduceren die een vervolg zullen zijn op Basisoefening 1 die in februari 2017 geïntroduceerd is.
Na Basisoefening 1 zal dus onder andere Basisoefening 2 volgen.

Basisoefening 2 zal duidelijk een stap verder gaan dan Basisoefening 1 en kan daarom alleen geleerd worden zodra je Basisoefening 1 gedurende langere tijd hebt gedaan.

Je kunt aan Basisoefening 2 beginnen zodra je Basisoefening 1 minimaal 182 keer in de volledige versie hebt gedaan en daarnaast de Onderlaag behandeling ontvangen hebt.

We raden je daarom aan om voor jezelf te noteren hoe vaak je Basisoefening 1 in de volledige versie hebt gedaan. Het aantal keren dat je de verkorte versie van Basisoefening 1 hebt gedaan, telt hiervoor niet mee.

Het is nog niet bekend wanneer Basisoefening 2 geïntroduceerd zal worden.


Lees meer:
Basisoefening 1
Ervaringen met Basisoefening 1
Introductiedag Basisoefening 1
Ervaringen Introductiedag Basisoefening 1