Ervaringen met de Bougainville bloem

Onderstaand vind je de ervaringen van een cliënte, die intensief gebruik maakt van de mogelijkheden van de Bougainville bloem en ook een nieuwe en zinvolle toepassing van de Bougainville bloem heeft gevonden.

Hoe meer deze cliënte gebruik maakt van de mogelijkheden van de Bougainville bloem, hoe meer de Bougainville bloem voor haar als een persoonlijke vriend of vriendin gaat voelen.
Daarnaast helpt de Bougainville bloem haar om beter door de ontwikkelingen van de behandelingen te gaan.

In feite helpt de Bougainville bloem haar in beide gevallen om in dieper contact met zichzelf te komen en dat heeft een weldadige uitwerking.

In mijn hart aanwezig

De Bougainville bloem is echt een vriend(in) voor deze cliënte geworden.
 

  'Ik ondervind met de Bougainville bloem hetzelfde als met Vita, mijn konijntje: als ik er naar kijk of er aan denk word ik blij. Dit is liefde.
 
Als Google Chrome open doe, dan verschijnt standaard de website van het Wholism Project op de pagina van de Bougainville bloem, dat is zo voor me ingesteld.
Als ik andere pagina ’s of sites opzoek, blijft de pagina van de Bougainville bloem op de achtergrond steeds open staan. Dit is voor mij een geruststelling.
 
Als ik een mail intyp, dan check/voel ik in contact met de Bougainville bloem, of de mail zo goed en respectvol mogelijk weergeeft wat ik wens over te brengen.
Ik heb hiervoor telkens maar eventjes terug te gaan naar mijn openingspagina met de bloem en dan te voelen of de mail in orde is zo.
 
Hoe meer ik met dit onderwerp bezig ben, des te meer voel ik de Bougainville bloem als het ware in mijn hart aanwezig.
Met deze bloem heb ik een echte hechte vriend/vriendin gekregen, zo voelt het. Zij voelt voor mij zuiver.
 
Hoe vaker ik naar de bloem kijk, of aan haar denk, des te meer verbinding ervaar ik.
Ik ervaar haar levend, een eigenheid.
De Bougainville bloem weerspiegelt als het ware mijn binnenste. Zij dringt door tot in mijn diepste, het schoonste in mezelf wordt door de bloem naar boven gehaald.
 
Ik kan alles vragen aan de bloem wat ik wil, zo lijkt het me en dan voelen. Het is een leerschool.
Ik moet me dan wel op de bloem op de website richten ofwel mijn aandacht naar binnen richten ter hoogte van mijn hart, waar ik deze bloem ervaar.
 
Ik voel me hier ontzettend dankbaar voor.’

Nieuwe toepassing

De vrouw van wie deze ervaringen zijn, vroeg ons, Bas en Maria:
 

  “Zou het volgende ook mogen en zo vaak als ik wens: aan een ontvangen behandeling denken, naar de Bougainville bloem kijken en voelen?
Om alzo, door mijn aandacht op de werking van de behandeling in het nu te richten, deze mogelijks beter te kunnen voelen en dieper z’n werk te kunnen laten doen?”


Ons antwoord was:
Wat een leuk idee, zou je daar zelf mee willen experimenteren en ons jouw bevindingen laten weten?

De behandeling brengt me waar ik nu optimaal kan zijn

Dit zijn haar ervaringen met de bovenstaande benadering:

 

  ‘Eerste ervaring: Ik richtte me op de Ego-structuur behandeling in het nu.
Als ik naar de Bougainville bloem kijk, word ik veel rustiger. Ik kan me blijven concentreren op de bloem, de rust blijft aanhouden en ik glimlach de hele tijd. Voeling met de bloem en de behandeling brengt me waar ik nu optimaal kan zijn, rustig bij mezelf.
 
Nu iets moeilijker, de TCe ‘nodeloos’ ivm misbruik: hiervoor moet ik tijd maken, anders lukt het niet, dit voel ik. ‘Niet nu’ voel ik.
Zwaar beladen thema ’s zijn voor mij wat moeilijker om voelen. Het is oefenen.
 
Ik ervaar dat ik me niet vlug-vlug op de Bougainville bloem kan richten en dan iets vragen, deze activiteit vraagt dat ik hier rustig mijn tijd voor neem.
 
Tot hier enige ervaringen met de Bougainville bloem.'