Doorvoelen met zijde verzorgingsproducten

In combinatie met de Zijde Verbinding werken verzorgingsproducten met zijdebestanddelen tijdelijk trilling verhogend op de plek waar je het verzorgingsproduct aanbrengt.

'Zijde verzorgingsproducten' werken daardoor niet alleen ontwikkeling bevorderend, ze geven je ook de mogelijkheid om onverwerkte gevoelens achter symptomen veel gemakkelijker te doorvoelen, waardoor de symptomen zich oplossen.

Door een 'zijde verzorgingsproduct' plaatselijk op je huid aan te brengen, verhoog je de trilling op die plaats van je lichaam en kun je veel beter contact maken met de gevoelens achter een gespannen of pijnlijke plek.

Als je de onverwerkte gevoelens achter een symptoom voldoende doorvoelt, lost het symptoom vervolgens weer op.


'Zijde verzorgingsproducten'

Voor het doorvoelen van symptomen kunnen de verzorgingsproducten van het merk Alkena en twee specifieke verzorgingsproducten van Dr. Hauschka gebruikt worden.
Deze verzorgingsproducten bevatten zijde bestanddelen.

Meer informatie over de 'zijde verzorgingsproducten' van Alkena en Dr. Hauschka vind je in de tekst De voordelen van verzorgingsproducten met zijde bestanddelen.


Voorbeelden van symptomen

In combinatie met de Zijde Verbinding kun je met behulp van 'zijde verzorgingsproducten' talloze symptomen doorvoelen en oplossen.

Voorbeelden van symptomen die je kunt doorvoelen zijn: 

 • een pijnlijke of gespannen plek
 • dichtzittend keelchakra
 • beklemmend gevoel bij de zonnevlecht
 • hoofdpijn (onderdrukt verdriet)
 • buikpijn
 • zere knie of schouder
 • zere voeten
 • gespannen spieren
 • frozen shoulder of tennisarm
 • gevoelens die in vet zijn opgeslagen
 • cellulitis
 • huidaandoeningen
 • huidschimmel
 • zwemmerseczeem (tussen de tenen)
 • jeuk
 • droge huid
 • wondjes
 • littekens


Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor het doorvoelen met behulp van 'zijde verzorgingsproducten'. Je kunt daar dus heel creatief mee omgaan en zelf gaan experimenteren.


Werkwijze doorvoelen met 'zijde verzorgingsproducten'

Het doorvoelen van symptomen met 'zijde verzorgingsproducten is in principe heel eenvoudig.
Na de ontvangst van de Zijde Verbinding kun je als volgt te werk gaan:

Je kiest een 'zijde verzorgingsproduct' dat je prettig vindt om te gebruiken, bijvoorbeeld het lichaamspoeder, de gezichtslotion, de handcrème of gezichtscrème van Alkena.

Breng het 'zijde verzorgingsproduct' aan op de plaats van je lichaam waar je een symptoom wilt doorvoelen.

Stel je open voor de gevoelens die daarbij voelbaar worden en laat deze door je heen gaan.
Je hoeft daarbij niet te begrijpen waar deze gevoelens vandaan komen of wat ze 'betekenen'.

Door het aanbrengen van het 'zijde verzorgingsproduct' en de trillingverhogende werking daarvan, zul je de gevoelens achter het symptoom veel beter kunnen voelen dan zonder het 'zijde verzorgingsproduct'.
Het doorvoelen gaat daardoor duidelijk gemakkelijker en sneller.


Voorbeelden van het doorvoelen van symptomen

Hieronder volgen enkele voorbeelden van het doorvoelen van verschillende symptomen en hoe je daarbij te werk kunt gaan.

Pijnlijke of gespannen knie

Breng een 'zijde verzorgingsproduct' aan op je knie en masseer het zachtjes in.
Stel je open voor de gevoelens die daarbij loskomen en laat deze door je systeem gaan.
Zo doorvoel je de onverwerkte gevoelens achter jouw pijnlijke of gespannen knie. 


Door het aanbrengen van het 'zijde verzorgingsproduct' op je knie, kunnen alle symptomen die direct met de pijnlijke knie te maken hebben, ook beter voelbaar worden.
Ze vragen dan - in de volgorde die voor jouw systeem het beste is - om jouw aandacht, zodat je deze symptomen ook kunt doorvoelen.

Je kunt tijdens het masseren van je knie bijvoorbeeld opeens voelen dat jouw keelchakra dicht zit of dat je kaak gespannen voelt.
Zo kun je een 'reis door je systeem' maken waarbij alles dat verwant is aan de pijnlijke knie doorvoeld kan worden.

Cellulitis

Breng een 'zijde verzorgingsproduct' aan op één van de plaatsen waar je cellulitis hebt, bijvoorbeeld je buik of je linker bovenbeen.

Je masseert de cellulitis door er in te knijpen of het een beetje te rollen of stevig met je vingers te masseren. Daar waar dat pijn doet, zit geestelijke pijn opgeslagen.*
Deze geestelijke pijn laat je door je systeem gaan, door je je er voor open te stellen. Zo doorvoel je de geestelijke pijn die in de cellulitis is opgeslagen.

Als je dat een tijdje doet, bijvoorbeeld zo’n 20 à 30 minuten, wordt de plek op je buik of been die je masseert, helemaal warm. Dat voelt echt prettig.

Als je je buik of (boven)been twee keer zo hebt behandeld, voel je de keer daarna al veel minder pijnlijke plekjes, als je je buik of been op dezelfde plekken opnieuw masseert.
Dit geeft aan dat je dan al veel van de pijn die opgeslagen was in het vetweefsel, hebt doorvoeld.

NB: Als je pijnlijke plekken in je lichaam hebt, of als plekken in je lichaam pijnlijk zijn als je er in knijpt, duidt dat er altijd op dat op die plekken geestelijke pijn is opgeslagen. Het maakt daarbij dus niet uit of het om cellulitis, 'gewoon' vetweefsel of ander weefsel gaat. Door de geestelijke pijn die in je lichaam is opgeslagen te doorvoelen, zal de fysieke pijn ook afnemen.

Huidschimmel en zwemmerseczeem

Huidschimmel en zwemmerseczeem kun je beide het beste met 'zijdepoeder' doorvoelen.

Een 'zijde verzorgingsproduct' in poedervorm is hiervoor het meest geschikt, omdat huidschimmel en zwemmerseczeem minder goed floreren als de huid zo droog mogelijk is.

Omdat 'zijdepoeder' de antennefunctie van de huid minder verstoort dan een crème, die de huid meer afsluit, kan het effect van het zijdepoeder dieper doorwerken dan een gezichtscrème of handcrème met zijdepoeder.

Breng het zijdepoeder op je huid aan en doorvoel de gevoelens die daarbij voelbaar worden.
Je kunt ook iemand anders vragen om jou zachtjes te masseren met het zijdepoeder, terwijl je doorvoelt wat er loskomt.

Doorvoelen en dagelijks verzorgen met zijdepoeder
Naast het regelmatig doorvoelen met behulp van het 'zijdepoeder', is het goed om het zijdepoeder dagelijks als verzorgingsproduct op huidschimmel of zwemmerseczeem aan te brengen.
De zijdepoeder houdt de huid droger en brengt de huid - in combinatie met de Zijde Verbinding - in een verhoogde trilling.

Door de combinatie van het regelmatig doorvoelen en de dagelijkse verzorging met 'zijdepoeder', kan zwemmerseczeem duidelijk sneller genezen.

Huidschimmel wordt door de combinatie van het doorvoelen en verzorgen met zijdepoeder rustiger en jeukt veel minder.
Om huidschimmel blijvend op te lossen, is daarnaast de Verdoezel behandeling nodig.

Teennagels

Je kunt je nagels het beste met handcrème, gezichtscrème van Alkena of voetcrème van Dr. Hauschka masseren. Omdat nagels vrij hard zijn, kan een crème zich beter op de nagels hechten dan zijdepoeder.

Het masseren van je teennagels kan een onverwacht en bijzonder effect geven. Sommige mensen ervaren hierbij dat hun hartchakra zich opent.

Littekens

Het woord lidteken betekent oorspronkelijk 'leedteken'.
Elk lidteken heeft dus zijn eigen verhaal met daarachter veel onverwerkte gevoelens. Het is daarom heel zinvol om lidtekens te doorvoelen. Je kunt daarvoor het beste zijdepoeder gebruiken.

Als je jouw lidtekens regelmatig doorvoelt, kunnen ze op den duur minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen.

Elke plaats op je lichaam

In principe is elke plaats op je lichaam geschikt voor het doorvoelen met behulp van 'zijde verzorgingsproducten'.

Door regelmatig op 'ontdekkingsreis' te gaan en steeds een ander stukje van je lichaam met behulp van de 'zijde verzorgingsproducten' te doorvoelen, zul je veel onverwerkte gevoelens kunnen doorvoelen en jezelf daardoor steeds beter leren kennen.

Je zult ervan versteld staan hoeveel gevoelens er in je lichaam zijn opgeslagen, ook op plaatsen waar je dat niet zou verwachten, zoals je handen, je wangen of welk plekje op je lichaam dan ook.


Intentie is bepalend

'Zijde verzorgingsproducten' kunnen op twee manieren gebruikt worden:

 • voor de verzorging van je huid en haar
 • voor het doorvoelen van symptomen


Als je een zijde verzorgingsproduct puur voor de verzorging van je huid of haar aanbrengt, zullen er geen onverwerkte gevoelens omhoog komen.
Dit gebeurt pas zodra je het zijde verzorgingsproduct aanbrengt vanuit de intentie om te gaan doorvoelen. 

In beide gevallen heeft het gebruik van 'zijde verzorgingsproducten' een ontwikkeling bevorderende werking.
Lees meer: De voordelen van verzorgingsproducten met zijde bestanddelen


Verschil in uitwerking van 'zijde verzorgingsproducten'

Elk 'zijde verzorgingsproduct' heeft een eigen kwaliteit en daardoor ook een andere uitwerking bij het doorvoelen van symptomen.

Het kan daardoor verdiepend werken om bijvoorbeeld twee verschillende 'zijde verzorgingsproducten' na elkaar te gebruiken tijdens het doorvoelen van symptomen.

We beschrijven hieronder de 'zijde verzorgingsproducten' die - na de ontvangst van de Zijde Verbinding - het meest geschikt zijn voor het doorvoelen van symptomen.

Gezichtslotion

De gezichtslotion van Alkena brengt heel snel diepere gevoelens omhoog en werkt daardoor zeer effectief voor het doorvoelen van symptomen.
De gezichtslotion werkt van alle 'zijde verzorgingsproducten' het meest krachtig voor het doorvoelen van symptomen.

Je kunt de gezichtslotion voor elke plaats op je lichaam gebruiken, dus niet alleen voor je gezicht.

Zijdepoeder

Zijdepoeder van Alkena of Dr. Hauschka verstoort de antennefunctie van de huid minder dan een 'zijde verzorgingsproduct' met vette bestanddelen, zoals gezichtscrème, handcrème of voetcrème.


Daardoor kan de hoge trilling van het zijdepoeder beter in je systeem doorwerken en werkt het zijdepoeder duidelijk krachtiger dan zijde verzorgingsproducten op basis van een crème of bijenwas.

Handzeep

Als je het fijn vindt om te doorvoelen in bad of onder de douche, is de handzeep van Alkena heel geschikt daarvoor.

De handzeep van Alkena voelt heerlijk zacht en romig en is daarom een weldaad om te gebruiken, zowel voor het doorvoelen als voor het wassen.

Belangrijk voor het doorvoelen met handzeep, is dat je de zeep dan gebruikt met de intentie om te doorvoelen, dus niet om jezelf ermee te wassen.

Het voordeel van doorvoelen met handzeep, is dat je dan plekjes op je lichaam kunt doorvoelen, waar je normaal gesproken niet snel aan zou denken, zoals bijvoorbeeld je oksels.
Hetzelfde geldt voor de Alkena shampoo.

Een ander voordeel is dat handzeep en shampoo de antennefunctie van je huid en haar niet verstoren, maar juist iets versterken, omdat zij het vet op je huid of haar dat de antennefunctie verstoort, verwijderen.

Om deze reden werken handzeep en shampoo - na gezichtslotion en zijdepoeder - het meest krachtig voor het doorvoelen van symptomen, als je deze met de juiste intentie toepast.

Gezichtscrème, handcrème en voetcrème

Hoewel gezichtslotion, zijdepoeder, handzeep en shampoo een krachtiger werking hebben tijdens het doorvoelen van symptomen, is het zeker de moeite waard om een handcrème, dagcrème of voetcrème met zijde bestanddelen te gebruiken voor het doorvoelen van symptomen.

Je kunt bijvoorbeeld een gevoelsmatige voorkeur hebben voor een crème ten opzichte van zijdepoeder of gezichtslotion.
Elk product voelt anders en heeft daardoor ook gevoelsmatig een andere uitwerking tijdens het doorvoelen.

Lippenbalsem

De lippenbalsem van Alkena is heel geschikt om in je tas mee te nemen, zodat je onderweg iets kunt doorvoelen. Het is een soort mobiele ‘doorvoel-stick’.
Je kunt dit dan ook tijdens 'verloren momenten' doen, bijvoorbeeld als je ergens een tijdje moet wachten, of in de trein.

Ook kun je de lippenbalsem met zijde heel gemakkelijk op zere plekjes, wondjes of insectenbeten smeren om deze te doorvoelen of te verzorgen.

Lippenbalsem werkt minder krachtig tijdens het doorvoelen, omdat de bijenwas in de lippenbalsem de huid meer afsluit dan de 'zijde gezichtslotion', het 'zijdepoeder' of een crème met zijde bestanddelen.
Het afsluiten van de huid verstoort de antennefunctie van de huid, waardoor je de gevoelens achter een symptoom minder duidelijk kunt voelen.

Toch werkt het doorvoelen met Alkena lippenbalsem nog altijd duidelijk sterker dan het doorvoelen zonder 'zijde verzorgingsproduct'.
Om deze reden is de lippenbalsem ideaal voor onderweg, om in je tas mee te nemen.

Alle 'zijde verzorgingsproducten' geschikt voor doorvoelen

Na de ontvangst van de Zijde Verbinding zijn in principe alle 'zijde verzorgingsproducten' die in het document 'Verzorgingsproducten met zijde bestanddelen' genoemd worden, geschikt voor het doorvoelen van symptomen.

Dit zijn alle verzorgingsproducten van Alkena en het 'zijdepoeder' en de 'voetcrème met zijde' van Dr. Hauschka.

Elk van deze 'zijde verzorgingsproducten' verhoogt - in combinatie met de Zijde Verbinding - de trilling van de plek waar je het product op aanbrengt.
De bijzondere eigenschappen van de zijdebestanddelen zorgen ervoor dat je daarbij dieper contact kunt maken met jezelf.

Het ene product zal daarbij praktisch gezien meer bruikbaar zijn voor het doorvoelen dan het andere, maar in principe kun je elk 'zijde verzorgingsproduct' gebruiken voor het doorvoelen van symptomen.

Daarnaast werkt het ene product ook krachtiger dan het andere, omdat sommige 'zijde verzorgingsproducten' de antennefunctie minder verstoren dan andere*.

Voel je daarom vrij om hiermee te experimenteren. We wensen je veel doorvoel plezier :~)
 

*** Dit onderscheid geldt voor alle verzorgingsproducten, dus niet alleen voor verzorgingsproducten met zijde bestanddelen.


Workshop 'Doorvoelen met zijde'

Nadia Lucassen kan jou vanuit haar praktijk 'Omhels je hart' uitgebreide informatie geven over het doorvoelen met behulp van 'zijde verzorgingsproducten'.
Je kunt haar daarvoor mailen via nadia@omhelsjehart.nu of een afspraak maken voor een consult.

Daarnaast organiseert Nadia de Workshop 'Doorvoelen met zijde', waarin je kennis kunt maken met de diverse 'zijde verzorgingsproducten' en het doorvoelen onder begeleiding van Nadia kunt oefenen.

Lees meer: Workshop 'Doorvoelen met zijde'


Alkena verzorgingsproducten aanschaffen

Je kunt de verzorgingsproducten van Alkena aanschaffen via de website van Nadia Lucassen: www.omhelsjehart.nu


Ervaringen

De onderstaande ervaring beschrijft heel duidelijk hoe ondersteunend 'zijde verzorgingsproducten' zijn bij het doorvoelen van symptomen.

Heel snel contact
'Waar ik anders veel meer moeite moest doen om te voelen waar een bepaald stuk mee te maken had, kan ik nu met de Zijde Verbinding in combinatie met de 'zijde verzorgingsproducten' héél snel contact maken met de emotie of gevoel waar het om gaat.
Wát mooi en wát bijzonder, dit is echt héérlijk om te ervaren!
Dank jullie wel!
Petra W, Nederweert

Lees meer: Ervaringen met het doorvoelen met zijde verzorgingsproducten