Ziek worden en genezen

Als we weten welke processen leiden tot ziek worden, weten we ook hoe we weer gezond kunnen worden.

Meesterwerk

Het dwingt zoveel respect af hoe ingenieus we in elkaar zitten als mens. We kunnen zoveel innerlijke problemen hebben voordat ons systeem uiteindelijk niet meer goed functioneert, dat grenst aan het ongelooflijke. Een auto had al honderd keer naar de garage gemoeten.
We zijn zonder meer het resultaat van meesterwerk.
 

We gaan helaas meestal slecht om met ons lichaam, ons prachtige aardse voertuig.
Je voelt een pijn en neemt een pijnstiller.
De volgende vergelijking met een auto maakt duidelijk wat we dan doen.
Terwijl je rijdt, gaat een van de controlelampjes rood branden. Helpt het dan om het controle lampje uit het dashboard te slopen? Nee, natuurlijk niet, dat lampje gaat niet voor niets branden.

Zouden wij geen controle lampjes hebben, terwijl wij veel ingenieuzer in elkaar zitten dan een auto? Ja, natuurlijk wel.
Onze controle lampjes bestaan onder andere uit pijn, angst, emoties en boosheid. Die geven aan dat er iets aan de hand is met je systeem, die vragen je aandacht.
 

Bij een auto is de eerste vraag, als er een dashboard lampje aangaat: Waar staat het lampje voor, met andere woorden: Wat is er aan de hand?
Het is eigenlijk zot dat wij over het algemeen niet geleerd hebben om onszelf deze simpele en essentiële vraag te stellen als we pijn voelen of naar aanleiding van iets kleins een diepe boosheid op voelen komen.
 

En dat terwijl lichaam en geest, als een zeer fijngevoelige barometer exact aangeven hoe het met je gaat.
Deze zeer fijngevoelige barometer is gekoppeld aan een systeem met een zeer krachtig zelfgenezend vermogen.
Hierin zijn we ook superieur aan auto’s. Welke auto repareert zelf z’n lichte blikschade?

Ziek worden

Ziekte ontstaat als je herhaaldelijk je eigen innerlijke controlelampjes negeert of onderdrukt.

Je negeert je controlelampjes over het algemeen door ze te ontkennen. Je hangt dan eigenlijk gewoon een doekje over het controlelampje zodat je niet ziet dat het brandt.

Heel veel mensen gedragen zich naar een beeld dat ze van zichzelf hebben, terwijl dat beeld niet overeenkomt met wie ze werkelijk zijn. Je gedraagt je dan zoals je denkt of vindt dat het ‘hoort’, maar niet zoals je je echt voelt. Dat geeft een vervorming, een innerlijke frictie.

De effecten bij mensen zijn in dit geval vergelijkbaar met die van een auto.
Je wielen zijn dan zo slecht uitgelijnd dat de afwijking met het blote oog te zien is. Er treedt  daardoor onder andere veel meer slijtage op, de bestuurbaarheid wordt minder en het energieverbruik is sterk verhoogd.
 

Onderdrukken kun je doen met behulp van pijnstillers of andere onderdrukkende medicijnen en met je eigen geest. Als je iets niet wilt voelen, dan voel je het inderdaad ook niet meer. Dat betekent alleen niet dat het gevoel niet meer bestaat. Het gevoel blijft bestaan totdat het de aandacht heeft ontvangen die het nodig heeft. Dit geldt zelfs voor gevoelens uit vorige levens.
Deze situatie is te vergelijken met het eruit slopen van een controle lampje of met het gewoon doorrijden als je band lek is.

Typen controle lampjes

Het menselijk systeem heeft op drie verschillende niveaus controle lampjes. Dat is op geestelijk, functioneel en lichamelijk niveau.

Onze ziel, ons Hoger Zelf, heeft onder andere als functie ons door ons leven te leiden. De ziel fluistert je bij elk keuze moment in wat voor jou de beste weg is. Luister je niet naar de raad van de ziel dan zal er na verloop van tijd een geestelijk controle lampje aan gaan. Het voelt dan alsof er iets niet klopt of je voelt je niet helemaal prettig.

Negeer je dit controle lampje, dan daalt het trillingsgetal van de geestelijke trilling. Deze trillingsdaling is een direct gevolg van het negeren of wegdrukken van het signaal van het controle lampje.

De trilling wordt uiteindelijk zo laag dat er functionele symptomen gaan ontstaan. Met andere woorden het tweede en dringender controle lampje gaat branden.
Bij functionele symptomen heb je bijvoorbeeld pijn bij het lopen, terwijl er geen oorzaak gevonden kan worden. Alles ziet er dus volkomen normaal uit, maar je hebt wel pijn of iets dergelijks.

Negeer je ook dit signaal dan worden de symptomen na verloop van tijd lichamelijk. Afwijkingen zijn dan aantoonbaar.
 

Het zegt iets over de enorme veerkracht van ons systeem dat het proces van het negeren van het controle lampje op geestelijk niveau en het uiteindelijk ontstaan van aantoonbare lichamelijke klachten vele jaren kan duren.

Angst

Waarom kiezen we niet direct voor de weg, die onze ziel ons influistert?
De oorzaak is angst. Angst laat je altijd precies de foute keuze maken.
 

En wat is dan de oorzaak van angst. Angst is een gebrek aan vertrouwen, vertrouwen in onze leiding, vertrouwen in het Hogere.
Dit gebrek aan vertrouwen in het Hogere heeft te maken met onze ontwikkelingsweg sinds de schepping. Ons scheppingsproces is te vergelijken met het zwangerschapsproces.
 

Na de verwekking is de baby in eerste instantie nog niet of nauwelijks te onderscheiden van het moederlichaam. Langzaam ontstaan er vormen en zie je een nog helemaal door de moeder omhuld mensje ontstaan. Er is dus een ontwikkeling van eenheid richting twee eenheid. Pas na de geboorte is de baby een ‘zelfstandig’ wezen, dat nog veel zorg nodig heeft om na een proces van jaren uit te groeien tot daadwerkelijke zelfstandigheid.
 

Ons ontstaan is dus een ontwikkeling van eenheid via twee eenheid naar zelfstandigheid.
Het is tegelijkertijd ook een ontwikkeling van eenheid naar afgescheidenheid.


In ons scheppingsproces gebeurt exact hetzelfde, van eenheid met het Goddelijke groeien we in een afscheidingsproces stap voor stap naar zelfstandigheid. Dat is een pijnlijk proces. Het is zo heerlijk bij het Goddelijke dat het heel moeilijk en pijnlijk is om ons af te scheiden. Daarnaast begrijpen we de bedoeling van het Goddelijke vaak verkeerd.


Het voorbeeld met onze poes Norretje maakt duidelijk hoe gemakkelijk er een misverstand kan ontstaan.

  Bij het afbreken van een al half omgevallen houten schuurtje op ons land gaat onze
poes Norretje precies zo liggen, dat als het schuurtje helemaal omvalt, zij eronder
zou komen.
Liefdevol pak ik Norretje, die me altijd overal volgt als ik buiten bezig ben, op om
haar uit de gevarenzone te halen.
Duidelijk beledigd en uit haar humeur loopt zij vervolgens weg.


In onze misvatting over de bedoeling van het Goddelijke hebben we vaak het idee, dat we ons van het Goddelijke afgescheiden hebben omdat we iets fout gedaan hebben. We voelen ons dan ook vaak weggestuurd door het Goddelijke. Daardoor is er ook geen volledig vertrouwen meer in het Goddelijke.

Bovendien zijn de pijnen van en het verdriet over het verlaten van het Goddelijke zo diep dat het niet gemakkelijk is die te verwerken. Om deze pijnen en verdriet niet te voelen zijn we deze gaan ontkennen, hebben we ze buiten onszelf geplaatst en hebben ze op het Goddelijke geprojecteerd.

Zo staan deze pijnen en verdriet tussen onszelf en het Goddelijke in, waardoor we ons niet meer volledig op het Goddelijke durven te verlaten. Noch op het Goddelijke dat ons omringt, dat buiten onszelf is, noch op het Goddelijke dat iedereen in zich draagt, het Goddelijke in ons.
Zo hebben we ons afgekeerd van het Licht en zijn we het donker ingegaan en is angst een rol gaan spelen op ons hoogste creatieniveau en dus ook op alle andere creatieniveaus.

Zes creatieniveaus

Dat was ook de bedoeling want in de 300.000 jarige kosmische nacht moesten we ons met de materie verbinden. We moesten daarom ons trillingsgetal steeds verder verlagen.

In deze lange nacht was het daarom zelfs onmogelijk om het niveau waarop deze pijnen zijn ontstaan te bereiken en onze pijnen te helen. We konden gedurende deze nacht alleen het incarnatieniveau laten behandelen en niet de vijf niveaus die daarboven liggen, het zielen-, het wezens-, het eenheids-, het scheppingsniveau en het persoonlijkheidsniveau.
Lees meer: Zes creatieniveaus.

Deze kwetsuren en trauma’s waren essentieel, want als we ze niet gehad zouden hebben, zouden we het hoge trillingsgetal van de Lichtwezens die we van oorsprong zijn, behouden hebben en was het onmogelijk geweest ons met de materie te verbinden. Zelfs in ons scheppingsplan zijn een aantal blokkades ingebouwd met als doel ons trillingsgetal te verlagen.

Het is ons op deze manier onmogelijk gemaakt om in de kosmische nacht optimaal te functioneren. Ook was het niet mogelijk om allerlei ziekten werkelijk te genezen. We konden eenvoudigweg niet voldoende ver in ons systeem komen om alle problemen op te lossen.
Als we onszelf opnieuw met een auto vergelijken, was een bepaald deel van de motor ontoegankelijk en dus ook niet repareerbaar.
 

Nu de kosmische dag steeds verder aanbreekt krijgen we stap voor stap de mogelijkheden weer terug om ook op deze hogere niveaus onze trauma’s en kwetsuren te helen. Zo kunnen onze behandelingen mensen op al deze vijf niveaus helpen.

Weer helen

Angst staat dus aan de basis van ziek worden. Vanuit angst gaan we dingen negeren, ontkennen of zelfs wegdrukken.
Als we het uitgangspunt van dit stuk nemen: ‘Als we weten welke processen leiden tot ziek worden, weten we ook hoe we weer gezond kunnen worden.’ dan moeten we om weer gezond te worden onze angsten oplossen en stap voor stap weer meer gaan vertrouwen op en ons overgeven aan onze Hogere leiding.

Dat is niet een kwestie van even een knop omdraaien. We hebben een periode van 300.000 jaar met angsten geleefd dus die zitten diep in ons systeem verankerd. Maar het kan wel, en het enige dat je kunt besluiten is ermee te beginnen en vol te houden.

Wij zijn deze weg voorgegaan en daar zijn een groeiend aantal behandelingen uit naar voren gekomen, die je kunnen helpen om dit proces zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zijn er meer dan twintig Verbindingen die er voor zorgen dat je in een zo goed mogelijke conditie komt voor dit proces en die je leefomgeving voor deze ontwikkeling ondersteunend in plaats van tegenwerkend maken.
 

De behandelingen helpen je op de verschillende niveaus je onverwerkte verleden alsnog te verwerken. Daarmee ontdoe je jezelf van een enorme ballast. Bovendien vraagt onverwerkt verleden continu je aandacht omdat het alsnog verwerkt wil worden en haalt je daarmee uit het nu.
 

Toch blijft jouw eigen motivatie en inzet van groot belang. Iemand kan een ladder voor je neerzetten, maar je moet wel zelf klimmen om naar boven te komen.

Eigen inbreng

Wat kun je zelf doen?
In het proces waarbij je stap voor stap je angsten overwint en steeds verder in vertrouwen gaat, is het heel belangrijk om je binnenkant en buitenkant zoveel mogelijk in overeenstemming met elkaar te brengen. Je moet dus zo eerlijk mogelijk naar jezelf toe zijn. Het leuke is, dat als je eerlijk naar jezelf bent, je dat automatisch ook naar je omgeving bent.


Het is goed om na te gaan hoe waarachtig je in je doen en laten bent. Je kunt jezelf vragen stellen als: ‘Vind ik dit echt leuk?’, ‘Hoe voelt dit werkelijk voor mijzelf?’ of ‘Waarom was ik nu niet helemaal eerlijk?’.

Het is belangrijk niet te hard over jezelf te oordelen, als je een fout maakt. Benader jezelf met zoveel mogelijk begrip en liefde en weet dat we allemaal fouten maken.

Kies ervoor jezelf niet door angsten te laten leiden. Daarvoor moet je natuurlijk eerst het onderscheid leren maken tussen angst en voelen.
Elke onwillekeurige gedachte heeft als basis angst. Angst geeft onrust en twijfel terwijl voelen rust en zekerheid geeft.
Het centrum van je voelen vind je in je buik.
 

Realiseer je dat je niet je gevoel bent maar dat je een gevoel hebt. Door dit besef zul je je minder snel door je emoties en dus uiteindelijk door angst laten meeslepen.

Zelfgenezend vermogen

Het zelfgenezend vermogen van ons systeem is fenomenaal. Het wordt alleen gehinderd door onverwerkte emoties en dergelijke. Verwerk die door je erop te richten, dan kunnen ook veel lichamelijke symptomen in hele korte tijd genezen.

Richt je met je intentie op je symptomen, of ze nu geestelijk of lichamelijk zijn. Het zijn onze controle lampjes, het zijn punten die om aandacht vragen. Voel wat er dan gebeurt en stel je daarvoor open. Als je dat doet kun je pijn, verdriet, woede of een andere emotie voelen. Verbind je daarmee zonder oordeel, laat het gewoon door je heengaan.
Als je dit lukt, zul je versteld staan hoe snel je door problemen heen kunt komen. Het is echt de kortste weg naar Rome.

Je bent dan de tegenovergestelde weg aan het gaan van het negeren, ontkennen of onderdrukken. Door negeren, ontkennen of onderdrukken verlaagt het trillingsgetal en ontstaan symptomen.
Door je aandacht op een symptoom te richten verhoog je het trillingsgetal weer, waardoor jouw probleem zich kan oplossen en je zelfgenezend vermogen weer kan werken.
Aandacht geef je met je geest, die altijd een veel hogere trilling heeft dan je symptomen.

Pijn weer geestelijk maken

Als je pijn in je lichaam hebt die maar niet of heel langzaam weg gaat, kun je hetzelfde doen op een iets aangepaste manier.


Een bekend voorbeeld van een pijn die heel langzaam zich oplost, is de ‘frozen shoulder’, een kapsel ontsteking van de schouder, waardoor bewegen van je arm bijzonder pijnlijk kan zijn.
De geestelijke achtergrond van een frozen shoulder is een diep onverwerkt verdriet dat je handelen letterlijk en figuurlijk in de weg staat.
 

Hoe maak je zo’n pijn weer het snelst geestelijk? Je legt je hand op de pijnlijke plek, terwijl je rustig rond loopt en in het geval van een frozen shoulder de pijnlijke arm kleine ontspannen bewegingen laat maken. Je stelt je tegelijkertijd open voor alle gevoelens die naar boven komen. Deze gevoelens kunnen best heftig zijn, maar dat was ook de reden dat je het verdriet niet verwerkt hebt, maar hebt weggestopt.


Je kunt je ook een tijdje na deze oefening nog naar voelen. Dat is niet leuk, maar wel een goed teken dat je bezig bent alsnog het verdriet te verwerken. Je kunt deze oefening net zo vaak herhalen als je wilt, het zal het genezingsproces alleen maar bevorderen.
Je kunt dezelfde oefening ook doen voor pijnen op plaatsen die niet zo bewegelijk zijn als armen of benen. Je kunt dan de beweging maken door een lichte massage op de pijnlijke plek.

Er kunnen uiteraard meerdere emoties zijn die het zelfgenezend vermogen in de weg staan. Ga dan gewoon door met contact maken met je symptoom, dat vormt de ingang naar de geestelijke achtergronden van je symptoom.
Geef daarin de moed niet te snel op, deze hele simpele methode werkt.
Met deze methode kun je in principe elk probleem op zielenniveau zelf oplossen.


Normaal gesproken kunnen mensen met de hogere niveaus zelf geen contact maken.
Na een proces van jaren en jaren hebben wij met behulp van onze leiding met deze hogere niveaus contact gekregen. Als de oorzaak van jouw probleem op een hoger niveau ligt, kunnen wij jou hierbij helpen met een Transmutatie Channeling of een van de andere behandelingen op dat hogere niveau.

Een ervaring

Het onderstaande ervaringsverslag geeft een goed beeld van het proces om weer gezond, om weer heel te worden.
 

  ‘Als ik terugkijk op het proces van de afgelopen 2 jaar, zie ik mezelf als een trapsraket, die telkens weer een stuk ballast afstoot. Zo ben ik steeds lichter geworden en tegelijkertijd eindelijk ook geaard, met andere woorden: de hemel op aarde. Ik voel me nog steeds niet helemaal thuis in deze wereld, maar ervaar het niet langer als verbanning maar als een vakantie. Voorheen kon ik me maar sporadisch zo voelen, het verzoop na verloop van tijd weer in de poel van ellende die ik met me meedroeg.

De “Verwezenlijk je Levensopdracht behandeling” bleek echter wel krachtig en diep genoeg om mijn ballast structureel te gaan verwerken. Het was overigens wel keihard werken, met een aantal heftige en ziekmakende reacties. Vooral die na de Goddelijke Wezensheling was met geen pen te beschrijven, hoewel ik als ME/CVS patiënt toch wel wat gewend was.
Maar het is het dubbel en dwars waard geweest en er is heel veel is op zijn plek gevallen. Hier een poging om een beeld te schetsen van de veranderingen.

Eén van de eerste veranderingen was het vermogen om te ontvangen. Direct na de Verwezenlijk je Levensopdracht behandeling werd ik overspoeld door cadeautjes en ander leuks, hetgeen later is genormaliseerd.
Er verdween emotionele en fysieke ellende uit mijn systeem, waarbij ik heel sterk het idee had dat dit een erfenis van mijn vader was.

Hoewel ik oppervlakkig gezien goed functioneerde en rationeel zeker waardeerde wat ik had, waren zelfs de leuke dingen des levens eigenlijk niet meer dan afleiding, het dragelijk maken van een overheersend gevoel van vervreemding, verveling en gelatenheid. Nu kan ik gewoon genieten van dingen en feest is ook echt feest. Daarbij lukt het ook steeds beter om in het moment te zijn.
Ondanks dat ik sociaal was en goed kon samenwerken vond ik mijzelf er, in tegenstelling tot anderen, nooit echt bijhoren. Tegenwoordig kan ik in een groep functioneren en me er ook echt onderdeel van voelen.

De relatie met mijn moeder is aanmerkelijk verbeterd. Voorheen ergerde ik me voortdurend aan haar aanwezigheid, nu kan ik haar gewoon accepteren zoals ze is. Geldt overigens ook voor veel anderen, maar dit verschil is het grootst omdat het een meer onontkoombare band is.

Dankzij de Goddelijke Wezensheling en de Verwezenlijk je Innerlijk huwelijk behandeling ben ik me bewust geworden van de oorzaak van het grootste liefdesdrama in mijn leven.

Die geschiedenis was voorheen een onopgelost raadsel, maar is nu een volkomen logisch verhaal van oorzaak en gevolg. Het kennen van een zo'n karmisch vervolgverhaal is niet alleen zeer verhelderend, maar heeft het laatste restje twijfel weggenomen over de ware aard van wat ons in dit leven zo dwars kan zitten.

Een gevolg op alledaagser niveau, maar niet minder ingrijpend, is dat ik mijn abonnement op foute mannen heb kunnen opzeggen.

Fysiek lijkt het er sterk op dat ik na 15 jaar ME/CVS nagenoeg hersteld ben, hetgeen medisch gezien verwonderlijk is bij zo'n lange duur en het navenante “vicieuze cirkel” effect.
De klap op de vuurpijl was de Goddelijke Verbindingsimpuls: een intense rust, heelheid en een aanmerkelijke stijging van mijn energie-niveau. Samen met het zo nu en dan extatische gevoel van vrijheid deed dit me erg denken aan een korte periode vlak na de Verwezenlijk je Levensopdracht behandeling, maar dan nog heftiger.

Ook hierna weer wat reacties en wisselingen, maar toch lijkt het “vakantie-gevoel” nu te beklijven. Daarbij straalt het nu ook af op anderen. Mits ze min of meer in dezelfde richting functioneren, worden mensen opener en positiever.
De fysieke aanwezigheid van mensen met ernstige stoornissen of andere negativiteit deert me steeds minder, waaruit ik de conclusie trek dat mijn bescherming flink verbeterd is.
 

Al met al is het Wholism Project een essentieel onderdeel in mijn leven geworden. Ik ben blij en dankbaar dat ik er deel van uitmaak, want het is niet alleen een spannend avontuur, maar heeft ook mijn leven op meerdere niveaus ten goede veranderd.’
Karin K, La Palma

Ontwikkelen

In het proces om weer heel en gezond te worden, ontwikkel je je tegelijkertijd.
Je zet je trauma’s letterlijk om in wijsheid. Lees meer over ontwikkelen.