Wel en niet combineerbaar
met onze behandelingen en Verbindingen

We bevinden ons in de overgang van de kosmische nacht naar dag, twee 300.000 jarige tijdperken met tegenovergestelde spelregels. Deze spelregels staan lijnrecht tegenover elkaar omdat de ontwikkelingsrichting van beide tijdperken tegenovergesteld is.
 

In de kosmische nacht was het de bedoeling dat we ons steeds verder met de materie zouden gaan verbinden. Om dat te kunnen, moesten we ons van oorsprong hele hoge trillingsgetal steeds verder verlagen.

In de kosmische dag is het juist de bedoeling dat we vanuit onze verbinding met de materie weer een direct contact gaan maken met het Goddelijke. In dit proces zullen we ons trillingsgetal dus juist weer verhogen.

Nog veel ‘oud’

Alles wat gedurende een tijdperk is ontwikkeld, volgt automatisch de spelregels van dat tijdperk.

Alleen tijdens de overgang van de kosmische nacht naar dag kunnen therapieën en energetisch werkende producten ontwikkeld worden die of de spelregels van het ene tijdperk of die van het andere tijdperk volgen.
 

Omdat veel nieuw ontwikkelde therapieën en energetisch werkende producten nog zijn gebaseerd op technieken en intenties die hun oorsprong hebben in de kosmische nacht, werken nog veel therapieën en energetisch werkende producten volgens de oude principes. 
 

Slechts een handje vol therapieën en energetisch werkende producten heeft de ‘oude’ principes losgelaten en werkt volledig volgens de nieuwe spelregels.

Tegenovergestelde stromen

Door ervaringen van klanten merken we dat kosmische nacht therapieën onze behandelingen letterlijk tegenwerken, waardoor de processen veel langzamer en soms zelfs niet verlopen. 
Energetisch werkende kosmische nacht producten hebben hetzelfde effect op de werking van onze behandelingen en Verbindingen.

 

In de praktijk zien we dat kosmische nacht therapieën en producten onze behandelingen zelfs steeds sterker gaan tegenwerken. 

Naarmate de kosmische dag ‘stroom’ van onze behandelingen en Verbindingen sterker wordt, wordt het verschil in stroomrichting met kosmische nacht therapieën en producten ook steeds sterker voelbaar. Je systeem ontvangt dan steeds verder uiteen liggende tegenstrijdige informatie.

 

Bij de dageraad zie je als eerste de hemel lichter worden, terwijl het op de Aarde dan nog donker is. Naarmate de zon verder opkomt wordt het dan ook op de Aarde steeds lichter.

Precies hetzelfde geldt bij de overgang van de kosmische nacht naar de kosmische dag. In hogere regionen is kosmische dag al duidelijk aangebroken, maar in de maatschappij overheerst de kosmische nacht nog heel duidelijk en vormt zo nog een zeer krachtige stroom. Het zal ook nog wel een aantal jaren duren voordat die invloed gaat afnemen.

 

Dit proces, waarbij onze behandelingen en Verbindingen worden tegengewerkt door kosmische nacht methoden zal zich naar onze verwachting alleen maar steeds verder gaan toenemen naarmate onze behandelingen en Verbindingen krachtiger worden.

Keuze

Wij vinden dat we de gebruikers van onze Verbindingen en behandelingen moeten wijzen op de gevolgen van tegelijkertijd kosmische nacht en dag producten en/of therapieën toepassen.

Ons advies is eigenlijk heel simpel. Als iemand eenmaal de keuze heeft gemaakt voor wat wij aanbieden dan is het belangrijk om daar geen tegenwerkende therapieën of producten naast te gebruiken.
 

In lijn met dit advies is het dus belangrijk om te weten welke therapieën en/of producten goed samen gaan met onze behandelingen en Verbindingen, of wat je kunt doen om ze wel goed samen te laten gaan, en welke therapieën en/of producten onze behandelingen en Verbindingen echt tegenwerken.
Lees ook: Een essentiële keuze

Geen oordeel

Het gaat er hierbij niet om dat je kosmische nacht therapieën en/of producten ziet als ‘minder geschikt’ of negatief, maar puur als vertegenwoordigers van een ander tijdperk met een andere ontwikkelingsrichting. 


Een ontwikkelingsrichting kan niet tegelijkertijd ‘vanuit het Goddelijke richting materie’ (kosmische nacht) en tegelijkertijd ‘vanuit verbondenheid met materie richting het Goddelijke’ (kosmische dag) verlopen, dus moet hier een helder onderscheid in gemaakt worden. 
 

Veel mensen zijn geneigd om bij de termen ‘kosmische nacht’ en kosmische dag’ gevoelsmatig classificaties te koppelen als ‘niet goed’ en ‘wel goed’, of gaan steigeren als een therapie waar ze zelf baat bij hebben in ons overzicht vermeld wordt als een ‘kosmische nacht’ therapie.

 

Net zoals de afwisselende seizoenen niet zonder elkaar kunnen bestaan, zo is het tijdperk van de kosmische nacht even belangrijk en zinvol geweest als de kosmische dag nu gaat worden. Daar zit dus wat ons betreft geen waarde oordeel op. Het is daarbij natuurlijk wel beter om mee te groeien met de tijdsgeest.

Vuistregels

Om te weten of een therapie of methode de spelregels van de kosmische nacht of dag volgen, kun je de volgende vuistregels hanteren.
 

Alle therapieën en methoden, die aan één of meerdere van de volgende criteria voldoen, volgen de spelregels van de kosmische nacht:

 • Ontwikkeld vóór 1987
 • Ontwikkeld op basis van principes van vóór 1987
 • Methoden die de oorzaak van de symptomen niet werkelijk oplossen
 • Methoden die ‘dwingend’ werken
 • Methoden die vuil verplaatsend werken

Voorbeelden

 • Ontwikkeld vóór 1987
  Homeopathie en Bach Bloesem remedies zijn voorbeelden van remedies die ontwikkeld zijn vóór 1987. Deze remedies zijn wel transmuteerbaar naar een kosmische dag werking.
   
 • Ontwikkeld op basis van principes van vóór 1987
  Een voorbeeld van therapieën en methoden die op basis van principes en technieken van vóór 1987 werken, zijn alle therapieën en methoden die met behulp van elektriciteit functioneren. Zij volgen de kosmische nacht spelregels omdat elektriciteit een uitvinding is die ontstaan is in de kosmische nacht.
   
 • Methoden die de oorzaak van de symptomen niet werkelijk oplossen
  De reguliere geneeskunde is een duidelijk voorbeeld van methoden die de oorzaak van de symptomen niet werkelijk oplossen. Een pijnstiller lost de oorzaak van jouw hoofdpijn niet op, maar onderdrukt deze pijn.
   
 • Methoden die ‘dwingend’ werken
  De reguliere geneeskunde is ook een voorbeeld van methoden die dwingend werken. Deze methode, maar ook allerlei spirituele therapieën en methoden werken niet interactief met de ontvanger van de methode. De vrije wil en daarmee de ongelooflijke wijsheid van ons systeem worden dan niet gerespecteerd.
   
 • Methoden die vuil verplaatsend werken
  Alle therapieën en methoden die de spelregels van de kosmische nacht volgen, werken vuil verplaatsend. Aura healing is een voorbeeld van zo’n methode. Het energetische vuil van degene die behandeld wordt, lost niet werkelijk op maar verzwakt de directe omgeving. Veel therapeuten worden op den duur ziek van het energetische vuil van hun cliënten.

  Deze verzwakking van de omgeving is helemaal in lijn met de kosmische nacht spelregels waarbij onderlinge verzwakking essentieel was om ons steeds dieper met de materie te kunnen verbinden.

Vuistregels niet altijd bepalend

Deze vuistregels vormen een hulp om te bepalen of een methode al of niet de kosmische nacht spelregels volgt, maar ze geven nog niet aan of methoden al of niet combineerbaar zijn met onze behandelingen en Verbindingen.

Sommige methoden, zoals homeopathie en Reiki, zijn namelijk transmuteerbaar naar een kosmische dag werking, terwijl andere dat niet zijn.
 

Daarnaast zijn er sinds 1987 een enorme hoeveelheid therapieën en methoden ontwikkeld waarbij het niet zo maar duidelijk hoeft te zijn of zij een kosmische nacht of dagwerking hebben. 
 

Onze ervaring is dat de meeste therapieën en methoden die na 1987 ontwikkeld zijn, toch nog de kosmische nacht spelregels volgen. Slechts een handje vol therapieën en methoden volgen al de kosmische dag spelregels.

 

Categorieën

Om een indruk te geven welke therapieën en methoden wel en welke niet combineerbaar zijn met onze behandelingen en Verbindingen onderscheiden we deze therapieën en methoden in de volgende categorieën:
 

 • Niet combineerbaar
 • Compatibel te maken
 • Neutraal
 • Afhankelijk van de persoon die de behandeling geeft
 • Transmuteerbaar naar een kosmische dagwerking
 • Combineerbaar


De onderstaande lijsten onder de verschillende categorieën zijn niet compleet. Komt een therapie, methode en/of product niet voor in de onderstaande lijsten, dan kun je een e-mail sturen aan basmaria@wholismproject.nl met de vraag of de therapie, methode en/of product combineerbaar is met onze behandelingen en Verbindingen.

 

Niet combineerbaar

We raden, indien mogelijk, af om de volgende therapieën, methoden en/of producten te combineren met onze behandelingen en Verbindingen. 
 

We hebben in de onderstaande lijst slechts enkele typen producten opgenomen, maar veel andere producten zijn evenmin combineerbaar met onze behandelingen en Verbindingen.
 

Therapie, methode of producttype

Tegenwerkend
Ayahuasca sterk
Energie verhogende bollen bv Dominus Cervix bollen sterk
Circle of Rotations (producten van) sterk
Dominus Cervix bollen sterk
E-stoel (Bron-Code) sterk
Feng Shui*** sterk
Germaanse Geneeskunde sterk
Healing Tao sterk
Hypnose therapie sterk
Lichtcodes sterk
Magnified healing sterk
MX2 sterk
Multi Wave Oscillator sterk
NES sterk
Neurofeedback sterk
Oogdeeksha**** sterk
Regressie therapie sterk
Reguliere geneeswijze / medicijnen* sterk
Sanjeevini sterk
Shaman Breath sterk
Tachyonen energie (alle vormen) sterk
Trager sterk
 
Aardingsmatjes matig
Access bars matig
Acupunctuur matig
Aquarius Angels healing matig
Asberg Dolfijn Energetica matig
Asyra matig
Ayurveda matig
Biofotonen therapie matig
BioGenesis producten matig
Bio-resonantie matig
Body Stress Release matig
Bowen matig
Braingym matig
Breuss massage matig
Brita waterfilter matig
Consent methode van infini.nu matig
Course in Miracles matig
Critical Alignment yoga *** *** matig
Diepe Alpha herprogrammering meditatie (D.A.R.M.) matig
Eenheidsheling matig
EFT (Emotional Freedom Techniques) matig
Electro acupunctuur volgens Waldemar matig
EMDR matig
Emotieve Therapie matig
Energetische Structurele Balans (ESB) matig
Energetix sieraden matig
E-stoel (Thummim-Code; Urim-Code) matig
ET-healing matig
Eutonie matig
Fasciatherapie matig
Feldenkrais matig
Floww Health Technology matig
Full Body Orgasm sessies matig
Guardian of Ascension matig
Guasha therapie matig
Haptonomie matig
Healing Arts matig
Holistic Pulsing matig
Iboga matig
IET kerntherapie matig
Ilahinoor matig
Infrarood sauna matig
Infrarood verwarming matig
Janosh Activaties matig
Janosh Aura-Sprays matig
Jassentechniek matig
Kriyayoga matig
Lichtwezen meesteressences** matig
Logosynthese matig
Mantra's matig
Marconi Union muziek matig
Medulla Pineal Activation matig
MIR-Methode matig
Munay-ki matig
Neuropsyrurgie matig
Nimis healing methode matig
NLP matig
Oefentherapie Mensendieck matig
Omni science van Corey van Loon matig
Onenes meditatie matig
Oorkaarsen matig
Padwerk matig
Pranayama ademhaling matig
Pranic healing matig
Progressive Mental Alignment (PMA) matig
Psychodynamisch kindercoach matig
Psycho-neuro-immunologie matig
Radionic matig
Rebalancing matig
Rebirthing matig
Royal Remedies matig
Shambhala matig
Shiatsu matig
Sirius Energie Methode (SEM) matig
Sjamanisme matig
Soul Body Fusion matig
Stargate experience matig
Symbolen Sonia Bos matig
Tantra Kriya joga matig
Tapping matig
Theta healing matig
Touch of Matrix matig
Trance dance matig
Universal rainbow healing matig
Vipassana matig
Vortex Healing matig
White Eagle Lodge methoden matig
White Time Healing matig
Zhineng Qigong matig
Zonnebank (ongeneutraliseerd) *** ** matig
   
Art of living licht
Aura Soma therapie licht
Biodanza licht
Chiropractie licht
Dorn therapie licht
Kennisboek licht
Kinesiologie licht
Klankschalen licht
Kleuren sauna licht
Kleuren therapie licht
Kruiden therapie licht
Licht therapie licht
Lichtwezenheling Sonia Bos licht
Manueel therapie licht
Mudra's licht
NEI licht
Orthomoleculaire geneeskunde licht
Pilates licht
Psychologie licht
Psychotherapie licht
Tai Chi licht
The Intention Experiment licht
Transcendente meditatie (TM) licht
Transmutatie methode Sonia Bos licht
TRE licht
Vegatest licht
Voetreflexzone massage licht
Yoga licht
Zweethut ceremonie licht

 

** Als je van ons behandelingen of Verbindingen hebt ontvangen kan het noodzakelijk blijven om reguliere medicijnen te blijven gebruiken ook al hebben ze een sterk tegenwerkende werking op onze behandelingen en Verbindingen. 

Mocht je bepaalde reguliere medicijnen niet meer nodig hebben dan verliezen ze hun werking.
Als dat gebeurt dan is dat een heel goed teken, want het betekent dat je deze medicijnen niet meer nodig hebt en het probleem zelf kunt oplossen. Jouw systeem geeft dat dan zelf feilloos aan.
We zijn uiteraard altijd bereid om samen met jou uit te zoeken hoe je het probleem waar het om gaat op kunt lossen. Je hoeft daarvoor alleen een e-mail te sturen naar basmaria@wholismproject.nl.
 
*** Alleen de Aartsengel essences zijn combineerbaar.
 
**** Als je de energiestromen in je huis volgens de Feng Shui principes optimaliseert, moet je je aan een groot aantal regels houden, waardoor je vrijheid om je huis naar je eigen inzichten in te richten sterk worden beperkt.
Alle energetische problemen die Feng Shui oplost op een kosmische nacht wijze, worden met behulp van de Neutralisatie Verbinding huis in combinatie met de Licht Verbinding op een kosmische dagwijze opgelost.
 
*** ** Oog Deeksha's kunnen vreemde stukken overdragen, die jouw ontwikkeling ernstig kunnen belemmeren.
 
*** ** Werkt onze behandelingen en Verbindingen niet tegen als de zonnebank geneutraliseerd is met de Apparaat Verbinding of als het huis of bedrijf waar de zonnebank in staat geneutraliseerd is met de Neutralisatie Verbinding huis of bedrijf.
Als je eigen huis geneutraliseerd is met de Neutralisatie Verbinding huis, dan word je door jouw persoonlijke Licht piramide van 2,20 bij 2,20 meter beschermd tegen de verzwakkende werking van de straling van de zonnebank.

*******

Let op: Critical Alignment yoga is normaal neutraal maar wordt het gegeven in combinatie met pranayama en/of de yogafilosofie dan is het niet meer neutraal, maar heeft het een kosmische nacht uitwerking en is dan matig tegenwerkend.

 

Compatibel te maken

Als een therapie of methode compatibel gemaakt kan worden, dan wordt de uitwerking zo dat die onze behandelingen niet meer of in ieder geval minder verstoren. De uitwerking van de therapie of methode blijft wel dwingend.
De therapie of methode wordt dus geen kosmische dag therapie of methode.

 

Therapie, methode of producttype Compatibel te maken
Alle therapieën en methoden die met behulp van elektriciteit functioneren M.b.v. Neutralisatie Verbindingen, Benzoliet Octaëder of Benzoliet

 

Je kunt therapieën en methoden die met elektriciteit werken op de volgende wijzen compatibel maken met de kosmische dag. 
 

 • Als je de Neutralisatie Verbinding huis hebt, dan ben je buitenshuis ook beschermd tegen verzwakkende omgevingsstraling en wordt de werking van op elektriciteit werkende therapieën en methoden automatisch compatibel gemaakt met de kosmische dag spelregels.
  Ook als je bij de behandeling van gezwellen in het ziekenhuis bestraald zou moeten worden, beschermt de Neutralisatie Verbinding huis je tegen de verzwakkende werking van de bestraling. De ervaring is dat er dan duidelijk minder bijwerkingen ontstaan.
   
 • Als therapeut kun je op elektriciteit werkende therapieën en methoden compatibel maken door je praktijk de Neutralisatie Verbinding bedrijf te geven of als je een praktijk aan huis hebt met de Neutralisatie Verbinding huis.

  Als je voor je werk met elektrische apparatuur moet werken, kun je de verzwakkende werking daarvan neutraliseren met de Neutralisatie Verbinding werk of met de Apparaat Verbinding.
   
 • Met de Apparaat Verbinding zou je als patiënt/cliënt apparatuur waarmee je zelf behandeld wordt compatibel kunnen maken.
  Mocht je voor deze mogelijkheid kiezen, dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat je elke keer met dezelfde apparatuur behandeld wordt.

  De Kracht Verbinding geeft je ook de mogelijkheid om de straling van alle apparatuur waarmee jij behandeld wordt compatibel te maken met de kosmische dag.

 

Neutraal

De volgende therapieën en methoden zijn neutraal ten opzichte van onze behandelingen en Verbindingen.

 • Astrologie
 • Cranio-sacrale therapie
 • Critical Alignment Yoga en Therapie *
 • Familie opstellingen
 • Ho'oponopono
 • Latifa oefening
 • Mindfullness
 • No Dimensions oefening
 • Numerologie
 • Osteopathie
 • Pijnbestrijding FGX Press Power Strips
 • Postural Integration Therapie
 • Schüssler celzouten
 • Qigong


Reconnective Healing en de Merkaba gevormd door Dominus Cervix energie bollen voelen ook neutraal, maar hebben als grote nadeel dat zij onbedoeld ook groeibarrières verwijderen.
Let op: Losse Dominus Cervix energie bollen zijn sterk tegenwerkend en dus niet combineerbaar met onze behandelingen en Verbindingen.

Groeibarrières maken deel uit van je levensopdracht. Het zijn persoonlijke uitdagingen die we op eigen kracht aan moeten gaan en die ons wezenlijke groeimogelijkheden bieden.
Als een heelwijze deze innerlijke groeibarrières voor je oplost, mis je deze essentiële ontwikkelingsmogelijkheid.

We raden je daarom aan om te kiezen voor methodes die geen groeibarrières verwijderen.
Het is mogelijk groeibarrières eenmaling terug te plaatsen.

Lees meer: Het belang van groeibarrières.

 

*** Let op: Mocht Critical Alignment yoga gegeven worden in combinatie met pranayama en de yogafilosofie dan is het niet neutraal, maar heeft het een kosmische nacht uitwerking en is het dus tegenwerkend.

 

Afhankelijk van de persoon die de behandeling geeft

De kosmische nacht of dag gerichtheid van degene die de behandeling geeft, is bepalend voor de uitwerking van de volgende behandelingen. 

Dus als een therapeut bijvoorbeeld met engelen energie werkt, wil dat nog niet vanzelfsprekend zeggen dat deze behandeling een kosmische dag werking heeft.

 • Engelen healing
 • ‘Gewone’ massage
 • Magnetiseren
 • Oog Deeksha*

 

** Vrijwel altijd zal een Oog Deeksha een niet omzetbare kosmische nacht uitwerking hebben, waarbij vreemde stukken overgedragen kunnen worden. Een Oog Deeksha van Amma Bhagavan werkt neutraal.

 

Transmuteerbaar naar een neutrale werking

De uitwerking van de volgende kosmische nacht therapieën is transmuteerbaar tot een neutrale werking met behulp van de Transmutatiegave van het Wholism Project.
 

Toch blijven de kosmische nacht wortels van deze therapieën na transmutatie bestaan. De therapieën sluiten daarom niet optimaal aan bij de behandelingen van het Wholism Project.

 • Antroposofische middelen en therapieën
 • Bach bloesem remedies
 • Homeopathie
 • ReikiNa het ontvangen van één van onze behandelingen kan iedereen zelf transmuteren. Je richt je eenvoudigweg naar binnen en vraagt of de uitwerking van een van de bovenstaande therapieën getransmuteerd mag worden tot een neutrale werking. Dit kun je het beste doen voordat je behandeld wordt. 

Lees meer over de Transmutatiegave.

 

Combineerbaar

Alle therapieën, methoden en producten die de spelregels van de kosmische dag volgen, zijn combineerbaar met onze behandelingen en Verbindingen. 
 

Het is niet wijs te veel therapieën en methoden tegelijkertijd te volgen, dat kan jouw systeem overbelasten en je uiteindelijk verder van huis brengen.
 

 • Amsui symbolen**
 • Aqualei heelwijze
 • DofNA, combineerbaar met een groot nadeel *
 • Dolfijnen Spontane heling door ....
 • Helende reis, combineerbaar met een groot nadeel *
 • Hologrammen van Janosh***
 • Leven vanuit je Akasha, Thorsten Weiss *** **
 • Life Essences, Ben Risby Jones, combineerbaar met een groot nadeel *
 • NAET, combineerbaar met een groot nadeel *
 • Nia
 • Pasting, combineerbaar met een groot nadeel *
 • Producten Wholism Project*** *
 • Quantum Touch, combineerbaar met een groot nadeel *
 • Stress Opruim Sessie (SOS), combineerbaar met een groot nadeel *
   
*

Deze behandelingen verwijderen onbedoeld ook groeibarrières.
Groeibarrières maken deel uit van je levensopdracht. Het zijn persoonlijke uitdagingen die we op eigen kracht aan moeten gaan en die ons wezenlijke groeimogelijkheden geven. Als een heelwijze deze innerlijke groeibarrières voor je oplost, mis je deze essentiële groeimogelijkheid. We raden je daarom aan om te kiezen voor een methode die geen groeibarrières verwijdert.
Het is mogelijk groeibarrières eenmalig terug te plaatsen.
Lees meer: Het belang van groeibarrières.
Lees ook: Kosmische dag methoden

** Vergelijkbaar met Reiki maar dan kosmische dag.
**** De Activaties en Aura-Sprays van Janosh hebben echter een kosmische nacht programmering en zijn daarom niet combineerbaar.
*** ** De producten van het Wholism Project (‘Aquarius Wholism’) zijn de voorlopers van de    Verbindingen.
*** ** De andere boeken van Thorsten Weiss zijn niet in lijn met de kosmische dag.

 

Alfabetische lijst

Klik hier voor een alfabetische lijst met de combineerbaarheid van verschillende therapieën, methoden en producten met onze behandelingen en Verbindingen.

 

Ervaringen

Lees meer over de ervaringen met de tegenwerking van kosmische nacht therapieën, methoden en/of producten en onze behandelingen en Verbindingen.