Ontwikkeling van tuinkerszaadjes
onder invloed van Wifi

In Denemarken hebben vijf leerlingen uit een brugklas een experiment gedaan met de invloed van Wifi straling op het ontkiemen van tuinkerszaden.
De verschillen tussen het ontkiemen en de verdere ontwikkeling van de zaadjes met en zonder Wifi is opzienbarend en toont duidelijk aan waartoe ongeneutraliseerde Wifi straling in staat is.


Het zou bijzonder interessant zijn om deze proef te herhalen en ook te onderzoeken wat de invloed is van Wifi op het ontkiemen van de tuinkerszaadjes als de straling met behulp van de Neutralisatie Verbinding huis is geneutraliseerd.

Het onderstaande artikel is overgenomen van de website van LexNaturalis.
De tekst is door ons alleen voorzien van tussenkopjes.

 

Deense brugklasleerlingen verbazen wetenschappers met hun Wifi experiment

Internationaal zijn wetenschappers enorm verblijd over de duidelijke uitkomsten van het biologie-experiment van vijf meiden uit de brugklas van Hjallerup School in Denemarken.

Het experiment heeft inmiddels al veel interesse gewekt bij wetenschappers in Engeland, Nederland en Zweden.

Experiment

De meiden wilde weten of wifi straling effect heeft op de groei en ontwikkeling van planten.

Ze namen 400 tuinkerszaadjes die ze verdeelden over 12 bakjes. Ze plaatsten 6 bakjes in twee kamers op dezelfde temperatuur. Ze gaven alle bakjes evenveel water en zonlicht gedurende 12 dagen. De helft van de bakjes werd blootgesteld aan mobiele Wifi straling.

Deze simpele doch doeltreffende test was zo briljant dat het internationaal veel aandacht kreeg onder erkende biologen en stralingsexperts.

Idee

De meiden kwamen op het idee omdat ze het moeilijk vonden zich te concentreren tijdens de lessen op school zoals een van de meisjes, Lea Nielsen, uitlegt:
 

  “We hebben allemaal meegemaakt dat we ons slecht kunnen concentreren op school als we met onze mobiele telefoon naast ons hoofd hadden geslapen. Soms hadden we ook moeite met inslapen of werden we vaak wakker.”


Omdat ze de effecten van de mobiele telefoon niet op zichzelf konden testen, moesten de meiden een ander plan bedenken en kwamen ze met het idee van de tuinkers.

Resultaten

Zes bakjes met zaden werden in een stralingsvrije ruimte geplaatst en zes bakjes in een andere kamer naast twee wifi-routers. Dergelijke routers zenden een zelfde type straling uit als een gewone mobiele telefoon.

Na twaalf dagen spraken de resultaten boekdelen:
Op de bovenste foto zie je een bakje gezonde tuinkers welke niet was blootgesteld aan de straling.

Gezonde tuinkers (zonder straling)

De tuinkerszaadjes die in de ruimte met de routers stonden groeiden niet en sommige waren zelfs gemuteerd (genetisch defect dat nog niet aanwezig was in het oorspronkelijke zaadje) of ze waren dood.

Op de foto hieronder is één van de bakjes tuinkers uit de kamer met straling te zien na er twaalf dagen aan blootgesteld te zijn geweest.

Ongezonde tuinkers (onder invloed van wifi)

Beangstigend

“Het is ontzettend beangstigend dat de straling zoveel effect heeft en we waren dan ook erg geschokt door de resultaten van dit experiment.”, aldus Lea Nielsen.

Finale gewonnen

Met dit simpele doeltreffend experiment wonnen de meisjes de finale van de “Jonge Wetenschappers” wedstrijd, maar dat is slechts het begin.
Er wordt veel interesse getoond in dit brugklasteam en hun experiment door gerenommeerde wetenschappers uit heel Europa.

Zie hieronder een foto van de meiden en hun prijs:

“Tuinkers onderzoekers” van links naar rechts: Lea Nielsen, Mathilde Nielsen,
Signe Nielsen, Sisse Coltau en Rikke Holm.

Foto: Kim Horsevad

Experiment herhalen

Professor Olle Johansson van het Karolinska Instituut in Stockholm is zeer onder de indruk en gaat dit experiment herhalen in samenwerking met zijn Belgische collega, Professor Marie-Claire Cammaert van de Universiteit van Brussel.

Hij zegt het volgende over dit experiment:
“De meisjes zijn netjes binnen hun eigen reikwijdte aan kennis gebleven en hebben het experiment zeer vaardig uitgevoerd en ontwikkeld. Hun oog voor detail en de accuraatheid van dit experiment zijn voorbeeldig. En de keuze voor tuinkers is absoluut briljant! Ik hoop dat deze jonge dames verder gaan in het onderzoek en ik zou ze graag in mijn onderzoeksteam zien!”

Kan het nog niet bevatten allemaal

De meiden zijn er nog niet over uit wat ze in de toekomst voor werk willen doen en zijn zeer verbaasd door alle aandacht die het experiment hen oplevert.

“Het lijkt wel een ritje in de achtbaan en ik kan het nog niet bevatten allemaal” zegt Lea Nielsen.
Mathilde voegt daaraan toe: “Het is overweldigend en heel spannend. Niet iets wat je iedere dag meemaakt.”

Na dit experiment

“Na dit experiment slaapt geen van van ons nog met haar telefoontje naast haar hoofd/bed. We leggen de telefoon ver weg van ons bed of leggen hem in een andere kamer. De computer zetten we ook altijd uit.” Zegt Lea.

Bron (artikel en foto’s):
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/05/16/131324.htm (Deens)