Ontwikkelen de primaire reden
van ons bestaan

De belangrijkste reden waarom we incarneren is dat we ons ontwikkelen. De polariteiten zijn zelfs geschapen om ons te kunnen ontwikkelen. Ontwikkeling is daarmee de primaire reden van ons Aardse bestaan.

 

Polariteiten

Zonder de polariteiten is ontwikkelen onmogelijk. Je kunt niet ontdekken wat wit is als er ook geen zwart bestaat. Je kunt dus geen onderscheid maken zonder de polariteiten.
De polariteiten zijn zodoende essentieel voor ons leerproces, voor onze bewustwording.

 

Hoe gaat ontwikkelen in z’n werk

Geestelijke ontwikkeling krijgt weinig aandacht in deze maatschappij, op school heb je geen ontwikkelingsles of iets dergelijks en er zijn ook geen universitaire studies in de ontwikkelingskunde.
 

Ontwikkelen is dan ook lang genegeerd. Dat komt door onze 300.000 jarige tocht door de kosmische nacht, waarin je echt geestelijk ontwikkelen bijna onmogelijk was. 
 

Rond deze tijd breekt de kosmische dag aan waarin ontwikkelen juist weer centraal staat.

Het is daarom belangrijk om te weten hoe ontwikkelen in z’n werk gaat.

 

Geleid door de ziel

We worden geleid door onze ziel, het hele zachte stemmetje in ons hart. Voordat je aan dit leven begon, heb je je voorgenomen wat je in dit leven zou willen leren, welke ontwikkelingen je zou willen doormaken. 

Volgens dit plan geeft je ziel je elke keer aan wat voor jou de beste stap is.

 

Geen uitgestippeld ontwikkelingspad

Het is daarbij niet zo dat er een vast uitgestippeld pad is. Het ontwikkelingsdoel kan op heel veel manieren bereikt worden. 
 

Je vorige ontwikkelingsstap bepaalt welke ontwikkelingsstappen er daarna mogelijk zijn. Je hebt dus elke keer meerdere keuzemogelijkheden. Deze keuzemogelijkheden creëer je niet bewust. Je wordt domweg door het leven voor een keuze geplaatst en afhankelijk van jouw reactie op deze keuze sla je een volgende ontwikkelingsweg in.

 

Bewuste keuze

Wel kun je bewuste keuzes maken. Je kunt je bijvoorbeeld voornemen je door je ziel te laten leiden. Als je daar standvastig in bent, zal het leven je zo leiden dat je precies in die gebeurtenissen terecht komt die jou ermee helpen om stap voor stap dit bewuste doel te bereiken.

 

Afwijken van het ontwikkelingsdoel

Als je niet luistert naar het stemmetje in je hart, maar er bijvoorbeeld voor kiest om volgens de geldende conventies te leven, wat gebeurt er dan?  
 

Je legt dan het ontwikkelingsplan naast je neer dat je jezelf hebt voorgenomen voordat je aan dit leven begon. 

Je ziel zal dit als volgt kenbaar aan je maken.

Bij ontwikkelen kom je eerst voor een geestelijke keuze te staan.
Kies je niet dan krijg je na verloop van tijd functionele symptomen. Een functioneel symptoom is bijvoorbeeld een pijn aan je been, waarvoor geen fysieke oorzaak te vinden is.
Als je je dan niet op deze pijn richt met de vraag waarom je deze pijn ervaart, krijg je na verloop van tijd lichamelijke symptomen in dit geval bijvoorbeeld een versleten heup.

 

Niet geleerd

Over het algemeen hebben we in deze maatschappij juist geleerd om ons aan te passen aan de geldende normen en waarden en niet om naar onszelf te luisteren.

De meesten mensen hebben daarom heel veel achterstallig onderhoud. 
 

Ook al heb je wel de keuze gemaakt om te luisteren naar het stemmetje in je hart, dan nog maakt iedereen wel eens voor hem of haar een onjuiste keuze op z’n ontwikkelingspad, waardoor er na verloop van tijd symptomen ontstaan.

 

Behandelingen

Onze behandelingen kunnen je helpen dit ‘achterstallig onderhoud’ weer zo snel en soepel mogelijk op te lossen. Ze helpen je dus om weer op het ontwikkelingspad te komen dat leidt naar het doel dat je je hebt voorgenomen voordat je aan dit leven begon.
 

Je kunt onze behandelingen ook gebruiken om je te helpen bij jouw ontwikkelingsweg waardoor je je als persoonlijkheid in overgave aan het Hogere steeds verder kunt ontvouwen.

 

Verbindingen

De in een enorm tempo toenemende technische omgevingsstraling, zoals bijvoorbeeld de straling van mobiele telefonie, is een krachtige ontwikkeling tegenwerkende factor.
De straling creëert niet alleen een omgeving waarin ontwikkeling veel moeilijker verloopt, maar laat ook een indruk op ons menselijk systeem achter waardoor ontwikkelen bemoeilijkt wordt.
 

Onze Verbindingen creëren de innerlijke en uiterlijke voorwaarden om ontwikkeling optimaal te laten verlopen. Ondersteund door de juiste Verbindingen werkt een behandeling daardoor twee maal zo sterk. De Neutralisatie Verbinding huis en de Vitalisatie Verbinding zijn hiervoor vrijwel altijd de eerst aangewezen Verbindingen.

 

Hoger doel ontwikkelen

Zoals alles zijn we geschapen door het Goddelijke. Het Goddelijke heeft alles in zich wat geschapen is, dus zowel goed als kwaad.

Het kwaad wordt nog wel eens gezien als niet Goddelijk, maar dat zou betekenen dat het niet geschapen zou zijn door het Goddelijke en waar zou het dan wel vandaan komen.
Als het kwaad niet ook door het Goddelijke zou zijn geschapen, dan zou dus niet alles door het Goddelijke geschapen zijn en zouden er twee scheppingen zijn.

Zonder het kwaad zouden we ons minder goed kunnen ontwikkelen, minder bewustzijn kunnen verkrijgen, zoals je het licht niet echt kunt onderscheiden zonder het donker.
 

Omdat het Goddelijke in Eenheid leeft en niet in de dualiteit kan het Goddelijke zichzelf niet leren kennen, zonder zichzelf in de schepping met de dualiteiten uit te drukken.

Ontwikkelen is als je het zo bekijkt een proces dat het Goddelijke dient en daarmee een heilig proces.